11 maj 2014

NYHETSBREV VT 2014

Här följer en kort sammanfattning av vad vi i SKAFF arbetat med under läsåret 2013/2014.  

Trafikgruppen/Säker skolväg
Skaff har via Johan Strand och Katarina Franke medverkat på kommunens Trafikgruppsmöten. Dessa möten kommer bland annat leda till ökat antal cykelställ på övre skolgården, förbättrad avsläppningszon på Parkvägen nära järnvägsövergången, att skolan försöker uppmana alla till två bilfria dagar per läsår, dels vid Hej Höst och även på Välkommen vår. Säker cykelkampanj skall vara ett återkommande inslag på skolan.

HEJ HÖST
Den 11 september 2013 arrangerade SKAFF skolgårdsfetsen ”Hej Höst”. Även denna gång var det god stämning på skolgården med lotteri, lekar, loppis, bakbord, hamburgare och korv då förskoleklasseleverna hälsades välkomna. I år hade vi ponnyridning som nytt inslag på övre skolgården, mycket populärt! På fotbollsplanen genomfördes  en straffsparkstävling på initiativ av elever i klass 4C. Eftersom skolan har samarbete med kommunen om säker skolväg uppmanade vi alla att ha en bilfri dag denna dag och det var en hel del fokus på cykling och trafiksäkerhet. Representanter från NTF informerade barn och föräldrar om säker cykling och vikten av att använda cykelhjälm. Personal från Maltes Cykel fanns på plats för att genomföra ”cykelbesiktning”. Treornas tipspromenad var denna gången trafikmärken.
Fyrorna anordnade gemensamt café med bord att sitta vid, vilket skapade en trevlig stämning och föräldrar och elever kunde umgås och fika sittandes eller minglandes. Femmorna hade som vanligt loppmarknad för att tjäna en slant till klasskassan. Efteråt kunde vi konstatera att Hej Höst var lyckad med mycket kommers och aktiviteter för elever och föräldrar.
 

Marknadsföringsgrupp
En grupp har bildats för att stötta skolans personal i ett arbete med att ta fram en marknadsföringsplan. Arbetet har letts av SKAFFs Tina Koch Skarin och ytterligare en förälder i skolan, Rebecca Dahlén. Flera arbetsgruppsmöten med personal och gruppen har genomförts i arbetet med marknadsföringsplanen. Arbetet kommer att fortsätta under våren och hösten 2014.


”SKÄRSÄTRA LÄSER”  
Den 20 mars 2014 genomfördes för tredje året ”Skärsätra läser”. Denna gång hade SKAFF bjudit in författare Anders Sparring som bland annat skrivit böckerna om Karla Brottare.  Eleverna bidrog med många kloka frågor till Anders som beskrev på ett målande, lättbegripligt och underhållande sätt hur man kan skapa en historia till en bok. Som vanligt hade elever lämnat in en bok i utbyte. Skaff köpte in böcker till eleverna i år 5 och delvis år 4 till bokbytaraktiviteten som genomfördes efter föreläsningen.

Vill du ha kontakt med oss i SKAFF är vår mailadress: foraldraforeningen.skaff@gmail.com eller gör gärna ett besök på vår hemsida hemsidan www.foraldraforeningen-skaff.blogspot.com   


Väl mött!

Föräldraföreningen SKAFF